Vul een subtitel in

John Mutsaers

Het samen muziek maken was iets waar hij enorm van genoot. Wat keek hij uit naar de repetities, en nog meer naar de optredens. Vaak vroeg John maak je even een foto? En als die dan niet snel genoeg doorgestuurd werd volgende wel een berichtje ter herinnering. Tja John en muziek maken! Dan kwam hij weer even bij de instructeur en vertelde tussen neus en lippen door dat hij ging play backen om dat dat ene loopje toch te moeilijk was. En iedereen accepteerde het van John. John de levensgenieter. Hij genoot van iedere minuut van zijn leven. Elk optreden en repetitie was een feest voor hem.

Zo was daar de eerste Veteranendag met het tamboerkorps. We marcheerden lekker in het zonnetje door Den Haag en John keek zijn ogen uit. Bij aankomst op het Malieveld vroeg hij tussen neus en lippen door wie toch die man was halverwege het Defilé. Op het antwoord dat dat onze koning was reageerde hij met de woorden dat hij hem niet bekend voor kwam. Daar stonden we dan op het Malieveld met de mond vol tanden niet wetend wat we hier nu op moest zeggen.

Zo ook de repetities. In zijn enthousiasme sloeg John steeds harder op de tenor trom zodanig dat het meer leek op een onweersbui dan muziek maken. Bij een laatste bezoek in het hospice hebben we hier nog samen om gelachen. Instructeur en muzikale leider Mike de Geest zei tegen John dat hij John niet kon voorstellen met vleugels en een harpje muziek makend op een wolk, maar bij iedere onweersbui aan hem te zullen denken.

Naast de vrolijke noot en zijn humorvolle kwinkslagen heb ik John leren kennen als iemand die mee wilde denken en altijd een de hand wilde bieden. Als ik met de presentielijst kwam, had hij zijn lijst met aan- en afwezigen voor mij klaar zodat de repetitie niet verstoord werd. Toen een van onze muzikanten zij enkel brak tijdens het klootschieten bracht hij direct zijn EHBO -diploma in praktijk door bij het slachtoffer te blijven tot de ambulance arriveerde. Dit te koste van koud eten.

.John Rust zacht, we zullen je warme vriendschap missen.

Mike de Geest en Frits Dürst Britt